NEW!!

 Overwhelming-, 80 x 50 cm, oil on pvc board
Homo homini simia-, 80 x 50 cm, oil on pvc board
E=mc2_, 100 x 140 cm, oil on canvas
Posnetek prve miljoninke sekunde eksplozije na potopljenem jederskem plovilu in prve amplitude vibracije začetnega udarnega vala.
Nemogoče se je upreti privlačni svetlobi, ki skrivnostno seva iz odprtine na dnu morja potopljene ladje. Pozornost dveh potapljačev je usmerjena v vir svetlobe v temnih globinah oceana. Neracionalni fanatizem ju žene v pogubo. Prizor naj bi vzbujal preneseno asociacijo, ko se nočni insekti nikakor ne morejo upreti privlačnosti svetlobe in je to največkrat njihov konec.
Kader postavljen v futurističen izvenčasovni kontekst prikazuje obrnjene vloge človeka in (morskega) psa - kdo ima koga na povodcu. Lahko z dolžnim spoštovanjem do vrste, ki že milijone let naseljuje ta "naš" planet, le za trenutek podvomimo da je morda bolj zrela, kot se nam zdi?
V tej naši aktualni sedanjosti lahko opazimo napetosti po celotni obli, tako posvetne, kot duševne in duhovne kulture, ki je posledica identifikacijske krize in dosega kritično točko vzdržnosti znotraj naše človeške vrste. Ponavadi, iz izkušenj, je v zgodovini takim amplitudam skoraj vedno sledilo popuščanje napetosti ali pa zlom uveljavljenega reda, v tem primeru širše gledano, reda v naravi. Narava v takih primerih najraje uporablja zelo radikalne spremembe. Ena takih je zamenjava polov, v prenesenem pomenu, karkoli je trenutno zgoraj, bo potem spodaj in obratno.
Verjetno se bo polarnost trenutka ali večnosti še neštetokrat zamenjala.
 "Kubrick's brick" 100 x 140 cm, oil on canvas

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za komentar!